علائم و نشانه های گنج در خانه - جاهای محل دفینه در خانه قدیمی

علائم و نشانه های گنج در خانه - جاهای محل دفینه در خانه قدیمی

علائم و نشانه های گنج در خانه - جاهای محل دفینه در خانه قدیمی

دفینه مالی است که در زمین یا بنایی دفن شده و بر حسب اتفاق و تصادف پیدا میشود. در دوره اسلامی سازمانهای دینی در شالوده زندگی شهری اهمیت زیادی پیدا کرد و مسجد جامع از اجزای اصلی نظام اجتماعی شهر شد تا آن جا که یک شهر کامل اسلامی (مدینه) شهری است که عدالت در آن اجرا میشود و مقر دولت یا نمایندگان حکومت است و دارای مسجد جامع میباشد. پس از آن دردوره صفویه به خاطر حملات مکرر ازبکان، قلعه (کهندژ) اسفراین اهمیت زیادی پیدا میکند و اکثر منابع دوره صفویه به آن اشاره کردهاند ولی حصار آن نیز اهمیت خود را از دست نمیدهد. علاوه بر این، در این فصل از کاوشها به شناسایی بخشهای صنعتی شهر بلقیس در شمال ارگ و همچنین شناخت فضاهای معماری قرون چهارم و پنجم هجری قمری در قسمتهای جنوبی تپه منار شد. فصل نهم کاوش شهر تاریخی بلقیس اسفراین از اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیرماه سال ۱۳۹۷ به مجوز شماره ۹۷۱۰۱۶۹۱ مورخه ۱۹/۰۳/۱۳۹۷ پژوهشگاه میراث فرهنگی به همت پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین به سرپرستی احمد نیک گفتار به مدت ۴۰روز در دو بخش، داخل ارگ و شارستان که در داخل ارگ با هدف شناخت و آگاهی از ساختار معماری داخل ارگ و فضاهای موجود در آن و همچنین فراهم کردن بستری برای حفاظت و مرمت اضطراری و تکمیلی در داخل ارگ و درمحدوده شارستان با تأکید بر تپه منار باهدف مشخص کردن کاربری و تکمیل ساختار بنای احتمالاً مسجد- مدرسه که بخشهایی از آن در فصول گذشته با کاوشهای باستان شناختی نمایان شده بود انجام گردید.

»( منشي ،1377 ، جلد دوم :696-694) این بخش(شارستان) امروزه درشمال شرق ارگ قرار دارد که توسط کشاورزان به علت کشاورزی کاملاً مسطح شده و تنها در برخی از نقاط برج و بارو شارستان مشهود است . و بعد از این زمان چندبار در ارگ فعالیتهای مرمتی و ساخت و ساز در پیکره آن دیده میشود. «امیرعلم دوم» فرزند «امیرعلی خان» در سال ۱۲۱۳ خورشیدی تقریباً در اوایل حکومت فتحعلی شاه به جای پدر به حکمرانی قائن و بیرجند منصوب میشود. فرکانس اصلی رادار و فلزیاب فرکانسی یا یابنده فرکانسی هر میزان حرکت و نفوذ و قدرت عبور داشته باشد فرکانس و میدان های مشترک مادون قرمز هم توان نفوذ و عبور و حرکت دارا میگردد؛ جریان انتشار فرکانس مادون قرمز متصل به مدار اصلی به همان میزان توان قدرت نفوذ و عبور و حرکت فرکانس اصلی مدار رادار یا هر نوع یابنده فرکانسی را دارا میشود چون دارای میدان های مشترک در ترکیب و تبدیل را دارند و این شرایط حرکت و نفوذ و عبور و بازتاب میدان های مادون قرمز وابسته و خاص به طراحی مدارات رادار و فلزیاب فرکانسی یا هر نوع یابنده فرکانسی است که طراح از مادون قرمز یا همان لیزر نیز بهره میبرد و در رادار ها و فلزیاب فرکانسی یا هر نوع یابنده فرکانسی سنسور مادون قرمز یکی از عوامل کمک کننده به دقت و سرعت و حرکت فرکانس اصلی است.

این تعداد با تفاوت کمی درسرشماری سال 1390 به 8 خانوار با 32 نفر می رسد که بیشتر اهالی از طایفه شاطرانلو خاندان حسینقلی خان حسین پور می باشند و از خانواده های اصیل کرمانج محسوب می شوند که بیشتر اهالی در شهر های مجاور رشت تالش انزلی سکونت دارند. اکثراً اتاقها دارای چند ورودی هستندکه درجهات شمالی، شرقی و جنوبی قرار دارند. » (منشی ،۱۳۷۷، جلد دوم :۶۹۶-۶۹۴) این بخش (شارستان) امروزه در شمال شرق ارگ قرار دارد که توسط کشاورزان به علت کشاورزی کاملاً مسطح شده و تنها در برخی از نقاط برج و بارو شارستان مشهود است. ارگ آخرین بار توسط افغانها به تصرف درآمد و بهطور کامل تخریب شد اما با این وجود خانوادههایی بهطور مستقل تا اواخر قاجار نیز در این مکان زندگی میکردهاند. فضای داخلی قلعه با حفاریهای قاچاق به کلی مضطرب شده و فقط از این ارگ بزرگ که زمانی دارای سه طبقه فضای معماری بوده تنها یک پوسته گلی باقی ماندهاست. فصل سوم این کاوشها در تابستان سال ۱۳۸۹ با هدف شناخت فضاها و کارکرد بناها در محدوده تپه منار و بخشهایی که فعالیتهای جئومغناطیس صورت گرفته بود، به انجام رسید. سایکس یکی از افسران انگلیس در سال ۱۸۹۳ میلادی از شهر بلقیس تهیه کردهاست و عکسهای هوایی که در سال ۱۹۳۷ میلادی به دست اریک اشمیت از مؤسسه شرقشناسی دانشگاه شیکاگو تهیه شده و تلفیق آن با اشارات مورخان و یافتههای باستانشناسی و اطلاعات محلی میتوان تا حدودی به کارکرد مجموعه بناهای موجود درشهر پی برد.

کاوش باستانشناسانه به مثابه آزمایشهایی بر روی بدن انسان میماند که برای شناخت بیمار نیاز به این آزمایشها داشته و این عمل میتواند به شناخت از بیمار و در نهایت به نجات جان او ختم گردد. درهمین زمان فرهادخان سپهسالار که برای مقابله و بیرون راندن عبدالمومن خان ازبک به خراسان رفته بود به دستور شاه عباس از نیمه راه بازگشته بود، خبرداد که: عبدالمومن خان اوزبک به محاصره اسفراین آمده و عرصه برقلعگیان بغایت تنگ کردهاست. عبدالمومن خان کمر همت به تسخیر سایر محال خراسان بسته با لشکری پرخاشجوی بر سر قلعه اسفراین آمده محاصره نمود . بعد از انجام این مهام که اندیشه استخلاص محصوران قلعه اسفراین داشتند خبر تسخیر آن رسید. عبدالمومن خان کمر همت به تسخیر سایر محال خراسان بسته با لشکری پرخاشجوی بر سر قلعه اسفراین آمده محاصره نمود. منصور برای سرکوب خراسانیان سپاهی را به سرداری حازم بن خزیمه از عربستان روانه خراسان میکند. ق جلال خان ازبک لشکر و مردم خود را جمع نمود و متوجه خراسان شد و از حوالی اسفراین و سبزوار و نیشابور گرفته، شتر و گاو و گوسفند بسیار غارت نمود و از آنجا به جانب ولایت مشهد حرکت کرد (فدایی، ۱۳۷۳: ۶۰).


سایت
سایت منبع
لینک منبع
این سایت
اینجا
این سایت
این لینک
منبع
سایت
سایت منبع